Menu Sluiten

Plotter Printer


Plotter printer

Enkele kenmerken van de Plotter Printer.    

De vooruitgang in printtechnologie in het afgelopen decennium betekent echter dat grootformaat laserprinters kunnen wedijveren met plotters in hun vermogen om ontwerpen van hoge kwaliteit te produceren. Ondanks dit voordeel zijn plotters tegenwoordig veel minder gebruikelijk, omdat conventionele groot- en grootformaatprinters in staat zijn tot de grootte, snelheid en schaal die de meeste marketeers tegenwoordig nodig hebben.

Vanwege de behoefte aan ongelooflijk gedetailleerde afbeeldingen en het printen op groot formaat, krijgen plotters de voorkeur boven traditionele printers voor het maken van CAD tekeningen, architectonische tekeningen, en reclameborden en billboards, waarbij nauwkeurigheid en precisie in details gewaarborgd zijn.     

Zowel grootformaatprinters als plotterprinters reproduceren beelden met een hoge resolutie, maar het reproductieproces dat door de twee printers wordt gebruikt, verschilt sterk afhankelijk van het object, het bestandsmateriaal, enz.

Zowel grootformaatprinters als plotterprinters maken kopieën van hoge resolutiebeelden, maar de kopieermethoden die door de twee printers worden gebruikt, verschillen sterk afhankelijk van het bestandsformaat, het materiaal en het object.

Plotters zijn gebaseerd op vectorformaat of afbeeldingen die met lijnen zijn gemaakt, terwijl grootformaatprinters rasterbestanden gebruiken of afbeeldingen die zijn gebouwd op een raster met pixels. Het belangrijkste verschil tussen grootformaatprinters en plotters is het formaat dat ze produceren. Inktjet- en laserprinters daarentegen printen met raster- of bitmapbeelden die pixels worden wanneer ze worden vergroot.

Plotterprinters zijn ideaal voor grote projecten zoals banners, architecturale projecten, grafieken en meer, en bieden een grotere nauwkeurigheid en helderheid van de beelden op grote schermen.     

Bovendien kunnen plotterprinters worden gebruikt om op een verscheidenheid aan materialen te printen, niet alleen op papier. De precisie die de plotter printer biedt, betekent dat hij ideaal is voor het printen van blauwdrukken en bouwprojecten in de bouwindustrie.

Plotterprinters, ook bekend als grootformaatprinters, worden alleen gebruikt in industriële en commerciële omgevingen om prints van groot formaat te printen. Vanwege de behoefte aan zeer gedetailleerde afbeeldingen en het printen op groot formaat, zijn plotters in plaats van standaard printers meer geschikt voor de productie van CAD-tekeningen, architectuurtekeningen en het printen van billboards en reclameborden.

Plotters zijn ook goedkoper dan formaatprinters; je kunt echter maar één kleur vinyl per keer snijden, dus het proces duurt langer dan met een formaatprinter. Plotters leveren kleurenresultaten van professionele kwaliteit die in huis kunnen worden geproduceerd.

Plotters gebruiken vaste schrijfinstrumenten om stevige lijnen te trekken, in tegenstelling tot traditionele tonerprinters, die een reeks kleine puntjes gebruiken om afbeeldingen te maken.

In plaats van druppels op een pagina te mengen zoals bij inkjetprinten, of een statisch geladen drum en toner te gebruiken, gebruiken plotters een fysieke pen om afbeeldingen te tekenen. Dit is een printer die gebruik maakt van een pen, potlood of marker om meerdere lijnen op een pagina te trekken voor precieze, scherpe afbeeldingen. In een traditionele printer wordt toner gebruikt om meerdere puntjes inkt op papier of media af te drukken.    Info over plotter printer

Vragen over Plotter printer

Extra informatie over plotter printers.

Door het afdrukken te beperken tot een regel worden extra inktkosten en papierkosten vermeden. Standaard kopieert of print het Imaging Center het beeld in het midden van de papierrol.

    

Het papierformaat van de printer is afhankelijk van het model van de grootformaat inkjetprinter of xerografisch kopieerapparaat dat u gebruikt. Nu je een basiskennis hebt van de standaard papierformaten van plotterprinters, kun je je volgende grootschalige print- of tekenproject beginnen door het papier te kiezen dat aan je behoeften voldoet.

Het is ook de moeite waard op te merken dat plotterprinters voor verschillende projecten kunnen worden gebruikt, dus het is belangrijk te begrijpen wat voor soort werk u wilt doen voordat u zo´n groot bedrag investeert. Immers, als je papier van slechte kwaliteit gebruikt, zullen je afdrukken dit weerspiegelen, zelfs met de beste plotter printer.

Een plotter is een categorie printers die opdrachten van een computer aannemen en vervolgens op papier tekenen met behulp van een verscheidenheid aan pennen. Het wordt gebruikt om papieren kopieën te maken van grote diagrammen en papieren tekeningen zoals bouwkaarten, technische tekeningen, architecturale plannen, en bedrijfsdiagrammen.

Een plotter is vergelijkbaar met een grootformaatprinter, maar wordt meer gebruikt voor het maken van bewegwijzering.

Meer info over plotter printer nu op reprozaman.be.

Tags

Aanbod Plotter Printer | Aansturing Plotter Printer | Accessoires Plotter Printer | Advies Plotter Printer | Assortiment Plotter Printers | Compacte Plotter Printers | Expert Plotter Printer |